Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΥΧΕΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΑ ΚΑΙ ΕΛΚΕΔΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συνέδριο στη Λάρισα διοργάνωσε στις 10 Νοεμβρίου 2011 το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α., με θέμα τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική συμπεριφορά έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου, με ειδική αναφορά στα όσα συμβαίνουν στη Θράκη, και την ορθή στρατηγική που θα έπρεπε να ακολουθήσουν Αθήνα και Λευκωσία έναντι του αναθεωρητισμού της Άγκυρας. Μίλησαν ο τ. υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, ο πρόεδρος του Κ.Ε.Α. Κρίνος Μακρίδης, ο αντιπρόεδρος της Πανελ. Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Γιάννης Κουρριανίδης και ο πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Σταύρος Καρκαλέτσης.

Ο πρόεδρος του Κ.Ε.Α. Κρίνος Μακρίδης, στάθηκε στην ελληνικότητα της ιδιαίτερης πατρίδας του Κύπρου, και αναφέρθηκε εκτενώς στα συμπτώματα σήψης και παρακμής που εκδηλώνονται πλέον πανεθνικά. Αναφέρθηκε στα νέα ενεργειακά δεδομένα που φέρνει στην ανατολική Μεσόγειο η συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ, τις δυνατότητες που ανοίγονται, θύμισε δε πως η Κύπρος καλείται ξανά στο γνώριμο διαχρονικό της ρόλο, αυτόν της έπαλξης του Ελληνισμού. Ο Κρίνος Μακρίδης ευχήθηκε η 100ετία των βαλκανικών πολέμων, το 2012, να σηματοδοτήσει αφετηρίες νέου ξεκινήματος για την πατρίδα μας.

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Σταύρος Καρκαλέτσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας των ”εργαλείων” που θα επιτρέψουν σε Αθήνα και Λευκωσία να υπερασπιστούν τον φυσικό πλούτο και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, με πρώτιστο την δημιουργία ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος-Κύπρου, αυτή τη φορά έργοις και όχι λόγοις. Διατύπωσε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα άποψη όπως η Ελλάδα συνδράμει, μαζί με το Ισραήλ, στο ”κλείδωμα” των κυπριακών βυθοτεμαχίων από άποψη ασφάλειας, κυρίως με το Πολεμικό της Ναυτικό, με αντάλλαγμα να καταστεί συμμέτοχος στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Αυτή η εμπλοκή της Ελλάδος στο ”παιχνίδι”, είναι επιθυμητή για ευνόητους λόγους, από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους στη Λευκωσία, επεσήμανε με νόημα ο πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

Ο Γιάννης Κουρριανίδης, μίλησε για τις τουρκικές μεθοδεύσεις στη Θράκη, με δούρειο ίππο το προξενείο Κομοτηνής, που επιδίδεται σε εθνοδιαλυτικό έργο. Δήλωσε πως ο αμερικανικός παράγοντας θέλει να κρατήσει υπό έλεγχο την περιοχή, αποθαρρύνοντας τον ρωσικό παράγοντα από του να αποκτήσει ρόλο στη Θράκη. Για αυτό και ο Παπανδρέου κατέστησε τον αγωγό Μπουργκάς – Αλςξανδρούπολη ένα βαλτωμένο έργο, σύμφωνα με τον Γιάννη Κουρριανίδη, ο οποίος μίλησε ανησυχητικά για τον ενιισχυμένο ρόλο που διεκδικεί η Τουρκία, την ώρα που ο αθηνοκεντρισμός αδιαφορεί για τη Θράκη. Έκλεισε την εισήγησή του λέγοντας πως ”το κράτος τρώει το έθνος” και αυτό επιβεβαιώνεται στην περίπτωση της Θράκης.

Ο επί σειρά ετών υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, μίλησε για ανάγκη αντεπιθετικής εξωτερικής πολιτικής, με δύο πυλώνες: Αμυντική θωράκιση και αποτροπή, που έχουν εγκαταλειφθεί, και από την άλλη επικαιροποίηση των πολιτικών και διπλωματικών ερεισμάτων της χώρας. ”Η συνταγή του ΔΝΤ είναι δολοφονική για την πατρίδα μας, όπου υπάρχει πλέον κυβέρνηση Βερολίνου”, είπε ο Στέλιος Παπαθεμελής, που δήλωσε πως ξεχάσαμε οι Έλληνες τις λέξεις αντίσταση και αντιστέκομαι. Μίλησε για την κλιμάκωση των τουρκικών εκβιασμών, τη φοβοπάθεια των ελληνικών κυβερνήσεων και για πειθήνιο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, το οποίο δεν αντιστέκεται στο καθεστώς ξενικής κατοχής της Ελλάδος, αλλά έχει μάθει απλώς να αποδέχεται.


www.kea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: