Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ Α΄ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Φ.Ο.Σ


Από τους φοιτητές, με τους φοιτητές για τους φοιτητές». Αυτή ήταν η εναρκτήρια φράση του προέδρου της Φ.Ο.Σ. η οποία σηματοδοτεί την πορεία και την στόχευση της παράταξης στο παρόν και στο μέλλον. Μια πορεία που ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009. Ημερομηνία σίγουρα σημαδιακή για την Φοιτητική Οργάνωση Συναγερμού.
Γεννάμε την αντίσταση βροντοφώναξαν όλοι οι πατριώτες φοιτητές. Γεννάμε μετά από πολλά χρόνια, το μεγάλο πατριωτικό φοιτητικό κίνημα. Το κίνημα που θέλει να αγκαλιάσει όλους τους ακαδημαϊκούς πολίτες που έχουν εμφυτευμένες τις έννοιες της Πατρίδας και της Ελευθερίας. Όλους όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από του παραγοντισμούς των παρατάξεων του κατεστημένου. Όλους τους πραγματικούς ιδεολόγους της ιδέας. Της εθνικής ιδέας. Της ιδέας που επιζητά κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη, πνεύμα ελεύθερο και δημιουργικό, μακριά από άσυλα ανιάτων, βίας και ιδεολογικής μονοκρατορίας. Όλους όσους επιθυμούν παιδεία δωρεάν, αλλά έχοντας βέβαια και το δικαίωμα του επιλέγειν μεταξύ ιδιωτικού ή δημοσίου. Μιας παιδείας που θα ανταποκρίνεται στις συνθήκες της αγοράς. Μιας παιδείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της συνεκτικότητας της κοινωνίας μας.
Στο Συνέδριο της Φ.Ο.Σ. έλαβαν το λόγο και τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των πολλών φοιτητών και στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. όπως ο γραμματέας της Κ.Ε. Απόστολος Μπαμίχας, ο Αλέξης Οικονόμου, άνθρωποι του ευρύτερου πατριωτικού χώρου όπως ο εκδότης του περιοδικού Patria Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ Θοδωρής Καραουλάνης, ο πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ (που σημειωτέον καταχειροκροτήθηκαν) Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Δήμητρα Αράπογλου, Κώστας Αϊβαλιώτης, Θάνος Πλεύρης (χαιρετισμό απέστειλε και ο Ηλίας Πολατίδης) και φυσικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.
Από αυτό το νέο ξεκίνημα δεν έλειψε κανείς. Βροντερό παρόν έδωσε η Θεσσαλονίκη και γενικά όλη η Μακεδονία. Βροντερό παρόν, έδωσε το Πάντειο, η Νομική Αθηνών και ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η ΑΣΟΕΕ, η Φιλοσοφική Αθήνας και ΑΠΘ, το ΤΕΙ Χαλκίδας, το ΤΕΙ Καβάλας, η Σπάρτη, και μέλη διαφόρων άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων από το σύνολο της επικράτειας. Σε αυτό το συνέδριο, όπου υπήρξε πραγματικό άσυλο ιδεών, ακούστηκαν προτάσεις για το σύνολο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, προτάσεις για ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο, προτάσεις για την πατρίδα και το έθνος. Προτάσεις που καμία άλλη πανεπιστημιακή παράταξη δεν εκφράζει και δεν πρόκειται να εκφράσει.
Ομιλητές δεκάδες. Καταρτισμένοι, ιδεολόγοι, οραματιστές. Η μαγιά της νεολαίας μας, με την οποία θα χτίσουμε το μέλλον μας. Η μαγιά της επόμενης δεκαετίας. Σε αυτό το συνέδριο εκλέχθηκε το νέο πανελλαδικό προεδρείο της παράταξης, το οποίο με την βοήθεια όλων των μελών της Φ.Ο.Σ. (πως θα μπορούσε αλλιώς, αφού όλοι αυτοί οι φανεροί ή οι κρυφοί αγωνιστές είναι η ψυχή της παράταξης) θα υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα γραμμάτια. Γραμμάτια υπέρ Πατρίδος. Ο χρόνος σίγουρα δεν περισσεύει, οι εξελίξεις δεν πρόκειται να περιμένουν. Όλοι κοντά μας για να γεννήσουμε εν τοις πράγμασιν την Αντίσταση. Σε περιμένουμε, ή τώρα ή ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: