Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟ


Ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, γνωστό και ως «Περίανδρο», για την επίθεση σε βάρος φοιτητών τον Ιούνιο του 1998 απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, ο οποίος φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή.
Κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα έδρας μετέτρεψε την κατηγορία του Ανδρουτσόπουλου, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος δυο ακόμη φοιτητών, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Για την κατηγορία αυτή, έπαψε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής..
Το δικαστήριο κήρυξε τον Ανδρουτσόπουλο ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή απέναντι από τα δικαστήρια τον Ιούνιο του ‘98.
Σημερα κατα την διαρκεια της δικης στο ακροατηριο υπηρχαν περιπου 800 ατομα του αριστερου χωρου και περιπου 500 της Χρυσης Αυγης.Ένταση σημειώθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, με την οποία καταδικάζεται Η ενταση κορυφωθηκε οταν οι φοιτητες κυριως απαντησαν σε συνθημα των υποστηρικτών της Χρυσής αυγής.Η μεγάλη αστυνομική δυναμη πρόλαβε να βγάλει εκτος της αιθουσας εγκαιρα τους φοιτητες πριν προλαβουν να τους επιτεθουν.
Πηγή: Το Τεφτέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: