Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ Ο ΤΑΡΖΑΝ

Διαβάσαμε στο zougla.gr τη περιγραφη των συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και για μια ακόμα φορά ξεσκεπάζουμε τον άθλιο ρόλο του δημοσιοκάφρου Τριανταφυλλόπουλου.
Γράφει ανάμεσα στα άλλα ο Ταρζάν:

Με σύνθημα: «η σιωπή είναι συνενοχή, η αλληλεγγύη το όπλο μας», εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις «επιχειρήσεις σκούπας» στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες έχουν ως στόχο τους μετανάστες, αλλά και στην πρόθεση εκκένωσης του πρώην Εφετείου, στην οδό Σωκράτους, όπου έχουν καταφύγει άστεγοι.

Ωστόσο, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, όταν ομάδα ακροδεξιών πέταξε πέτρες, ενώ έβαλε φωτιά σε κάδους, που βρίσκονται επί της οδού Πανεπιστημίου.

Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε 9 καταστήματα και 3 αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν πέριξ του Ιδρύματος.

Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, με αποτέλεσμα οι ακροδεξιοί να απομακρυνθούν, ενώ οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το Πολυτεχνείο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • Καμιά ομάδα ακροδεξιών δεν υπήρχε στην ΑΣΣΟΕ. Υπήρχαν κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα υπερασπιζόμενοι τη πλατεία και τις περιουσίες τους.
  • Καμιά ομάδα ακροδεξιών δεν πέταξε πέτρες, δεν έβαλε φωτιά σε κάδους, και δεν βρίσκονται επί της οδού Πανεπιστημίου. Κάδους καίνε συνήθως οι αναρχίκοι και ποτέ δεν έχει αναφερθεί κάψιμο κάδων από την άλλη πλευρά.
  • Οι ακροδεξιοί που φαντάστηκε ο Ταρζάν δεν απομακρύνθηκαν ποτέ από το σημείο γιατί απλά δεν ήταν ποτέ εκεί.
  • Οι διαδηλωτές δεν κινήθηκαν προς το Πολυτεχνέιο αλλά προς τον Άγιο Παντελεήμονα όπου αφού θέλησαν να συγκρουστούν με τους κατοίκους και τράπηκαν σε φυγή κατευθύνθηκαν προς την ΑΣΣΟΕ.
Έτσι έχουν τα γεγονότα.
Επίσης, καμιά αναφορά δεν κάνει ο συντάκτης του κειμένου που ανήκει στην ομάδα του Τριανταφυλλόπουλου για την αντίδραση των πολιτών του Αγίου Παντελεήμονα. Ίσως δεν πρέπει να μάθουν οι αναγνώστες του zougla.gr ότι επιτέλους οι πολίτες αρχίζουν να παίρνουν
τη κατάσταση στα χέρια τους κάνοντας το αυτονόητο. Να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.
Τα κέντρα παραπληροφόρησης που λυμαίνονται επι χρόνια τον δημοσιογραφικό κόσμο και που έχουν ρίξει στον πάτο της εκτίμησης των πολιτών τον χώρο της δημοσιογραφίας έχουν απόλυτο συντονισμό.
Όταν ο έλεγχος αρχίζει να χάνεται και οι πολίτες να ξυπνούν επιστρατεύονται πλέον όλα τα μέσα. Παρουσιάζονται ως γεγονότα πράγματα που δεν έγιναν ποτέ (η εμφάνιση ακροδεξιών στη προκειμένη περίπτωση και οι καταστροφές που προκάλεσαν, η επίσκεψη Ερντογάν πριν λίγες μέρες) ή παραποιούνται καταστάσεις.
Αντίστοιχα παρουσιάζει τα γεγονότα ο Κούλογλου από το tvxs.gr

Tι λέει;

«Εθνικιστές και αστυνομικοί εναντίον αντιρατσιστικής διαδήλωσης:
Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης χρησιμοποίησε εναντίον διαδηλωτών η αστυνομία κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής διαδήλωσης στην Αθήνα, την Τρίτη το βράδυ. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στη συμβολή Κοδριγκτώνος – Αχαρνών αστυνομικοί μαζί με εθνικιστές παρεμπόδισαν βίαια διαδηλωτές που κατευθύνονταν προς τον Άγ. Παντελεήμονα. Κόσμος παραμένει μέσα και έξω από την ΑΣΟΕΕ. Στο πλαίσιο της διαδήλωσης, η οποία χαρακτηρίστηκε από αρκετά μεγάλη συμμετοχή, το πλήθος έκανε πορεία διαμαρτυρίας από την Ομόνοια προς τον Άγιο Παντελεήμονα, έως ότου ξέσπασε η ένταση. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην περιοχή της ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στον Άγιο Παντελεήμονα περίμεναν τους διαδηλωτές εθνικιστές και κάτοικοι της περιοχής, κάποιοι εκ των οποίων κρατούσαν ρόπαλα…»

Εδώ ο Κούλογλου δεν φαντάζεται ακροδεξιούς που καίνε κάδους απορυμάτων αλλά συνεργασία Αστυνομίας - Εθνικιστών. Επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες (τύπου Βήχου;) για να πει οτι αστυνομικοί μαζί με εθνικιστές παρεμπόδισαν τη πορεία των μπαχαλάκηδων. Δεν κάνει καμιά αναφορά για τις καταστροφές τους σε αυτοκίνητα και μαγαζιά στην 3ης Σεπτεμβρίου και βέβαια δεν αναφέρει τη πρόθεση των αναρχικών να καταστρέψουν τα μαγαζιά στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η δημοσιοκαφρίλα φανερώνεται σε όλο της το μεγαλείο και στις δύο περιπτώσεις.

http://egersis.blogspot.com/2009/07/blog-post_9600.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: