Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Απειλεί ανοικτά πλέον ο ΟΤΕ για Indymedia



Απειλεί ανοικτά πλέον ο ΟΤΕ για Indymedia


Όπως προαναγγείλαμε σήμερα το πρωί η υπόθεση Indymedia έχει ακόμη πολύ ψωμί. Δεν πρόλαβε ο Πρόεδρος του ΕΔΕΤ και φίλος του πρωθυπουργού, κ. Τσανάκας να στείλει την επιστολή «αποποιήσεως ευθυνών» προς τον ΟΤΕ και ο τελευταίος απέστειλε νέο εξώδικο, όπου πλέον θέτει τον κ. Τσανάκα προ των ευθυνών του και του ζητά να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να σταματήσει η λειτουργία του athens.indymedia.org και οποιασδήποτε άλλης σελίδας φιλοξενείται από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο και δεν εξυπηρετεί ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ο κ. Τσανάκας, ο οποίος εχθές αρνήθηκε ουσιαστικά να εκπληρώσει τους όρους της συμβάσεως που έχει υπογράψει το ΕΔΕΤ με τον ΟΤΕ, χαρακτηρίζοντας «καταχρηστική την ερμηνεία που δίνει ο ΟΤΕ στον όρο της σύμβασης που προβλέπει ότι το δίκτυο οπτικών ινών του ΟΤΕ θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς».
Ωστόσο, ο ΟΤΕ απειλεί ανοικτά πλέον το ΕΔΕΤ ότι εάν ο κ. Τσανάκας δεν ενεργήσει ανάλογα, θα ενεργοποιήσει τα όσα υπαγορεύει το άρθρο 3, παρ. 3 της μεταξύ τους συμβάσεως και «θα αναστείλει τη σύνδεση του παραβαίνοντος φορέα του ΕΔΕΤ (σ.σ. του Πολυτεχνείου) έως ότου συμμορφωθεί.»

Την ίδια ώρα, σιγή ιχθύος τηρεί το επίσημο κράτος, στο οποίο υπάγεται η υπόλογη επιχείρηση ΕΔΕΤ Α.Ε. Καμία παρέμβαση δεν έχει υπάρξει, τόσο από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών όσο και από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Τα εξώδικα του ΟΤΕ έχουν κοινοποιηθεί και στα δύο υπουργεία. Τόσο αυτό όσο και η πλήρης αποστασιοποίηση του πολιτικού κόσμου, με εξαίρεση τουν ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ποιος κάνει κουμάντο σ' αυτόν τον τόπο...



"PATRIA MEDIA"


ΠΗΓΗ: http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: