Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "KARFITSA" ΣΤΙΣ 2/11/2009

«Θα έχει να κάνει μαζί μου…»

Η εκτός προγράμματος Κεντρικής Επιτροπής αποστροφή του Κώστα Καραμανλή ότι «όποιος δεν στηρίξει το νέο πρόεδρο θα έχει να κάνει μαζί μου» προκάλεσε απορίες. Προφανώς δεν ήταν τυχαία.
Σταθερό ερώτημα τον τελευταίο καιρό είναι αν θα αντέξει η Ντόρα κάτω από τον Σαμαρά ή ο Σαμαράς κάτω από τη Ντόρα. Εάν δηλαδή την επομένη του Συνεδρίου που βγάζει πρόεδρο, θα μείνει το κόμμα ενωμένο ή όχι. Ντόρα και Σαμαράς έχουν δηλώσει δημόσια ότι μπορούν να συνυπάρξουν. Τότε προς τι άραγε η αποστροφή Καραμανλή;
Με βάση τις μαρτυρίες ανθρώπων που κινούνται πολύ κοντά στο περιβάλλον και αισθάνονται την ανάσα των δύο πολιτικών, αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα όπως διαφάνηκε και στην Κεντρική Επιτροπή, δικαιούται και μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα.
Στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη σκέφτονται με τον αέρα του νικητή. Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ντόρα μπορεί να χάσει, ακόμη και τώρα που η εκλογή θα γίνει από ανεξέλεγκτη βάση. Ούτως ή άλλως, η Ντόρα έχει πλήρη συνείδηση ότι είναι καλύτερα δεύτερος και κορυφαίος παρά πρώτος αλλά εκτός. Εξάλλου, είκοσι και πλέον χρόνια αφού ο Κ. Μητσοτάκης μπήκε στη ΝΔ, η οικογένειά της έχει πια πολύ ισχυρούς δεσμούς με την παράταξη.
Στο στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά, οι πολιτικές εξελίξεις έδωσαν τη μεγάλη ευκαιρία στο «χρυσό παιδί του ’90» να πετύχει αυτό που κατά πολλούς «κλώτσησε» το 1993. Κάποιοι λένε ότι αν δεν το πετύχει είναι έτοιμος να φύγει ξανά με όχημα, αυτή τη φορά, την έκφραση του Καραμανλισμού με το δικαίωμα που του δίνει όχι ο Κώστας αλλά ο θείος του, ο Αχιλλέας. Δύσκολα, πιστεύω, θα έφευγε. Όχι μόνο γιατί το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» αλλά κυρίως γιατί και αυτός γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα είχε μέλλον μια τέτοια κίνηση.
Μετά απ’ όλα αυτά, το ερώτημα επανέρχεται δριμύτερο: προς τι το ζοριλίκι του Κώστα Καραμανλή;

--
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
gkessopoulos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: