Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

Οι εθνοκαθάρσεις στην Τουρκία συνεχίζονται...!


www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις επί τω έργω: Δολοφονίες, βασανισμοί, ακρωτηριασμοί...
Δολοφονίες 200 και πλέον αγνοουμένων Κούρδων και μελών ισλαμιστικών πολιτικών ομάδων στα τουρκοϊρακινά σύνορα από τις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής έρχονται στο φως. Ήδη ξεκινούν ανασκαφές για την ανεύρεση 200 και πλέον αγνοουμένων των οποίων τα πτώματα βρίσκονται θαμμένα σε δήθεν ναρκοθετημένη περιοχή του ποταμού της επαρχίας Şırnak κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Την διαδικασία κίνησε ο δικηγορικός σύλλογος της περιοχής.
Ο σύλλογος αιτήθηκε άδεια για τις έρευνες και τις ανασκαφές από την ειδική εισαγγελία του Diyarbakır μετά από μαρτυρία του πρώην μέλους της JITEM (Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής - J andarma Istihbarat Teskilati) Yıldırım Beğler,ο οποίος την περίοδο των δολοφονιών ήταν μεταφραστής της κουρδικής γλώσσας.
Ο Yıldırım Beğler, ο οποίος στο παρελθόν έχει διωχθεί και καταδικαστεί για διακίνηση παράνομων μεταναστών, ανέφερε ότι «πολλοί δολοφονήθηκαν κατόπιν βασανιστηρίων».
«Τα περισσότερα πτώματα», πρόσθεσε, «αποτεφρώθηκαν στον καυστήρα του αρχηγείου της 2ης Συνοριακής Μεραρχίας Στρατοχωροφυλακής ή ρίπτοντο από ελικόπτερα».
Read more...


Δεν υπάρχουν σχόλια: