Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

15,6% για τους Εθνικιστές στην Αυστρία

E-mail Εκτύπωση PDF

250410-rosenkranzΚάνοντας μια ακόμα δυνατή καταγραφή δυνάμεων, η εθνικιστική Δεξιά της Αυστρίας, σημείωσε επίδοση της τάξης του 15,6% σε εθνικό επίπεδο στις προεδρικές εκλογές, με την υποψήφια του ευρωσκεπτικιστικού και αντιμεταναστευτικού Κόμματος της Ελευθερίας, την 51χρονη Barbara Rosenkranz (μητέρα δέκα παιδιών).
Πρόεδρος (άνευ ουσιαστικών αρμοδιοτήτων) επανεκλέχθηκε για τα επόμενα έξι χρόνια ο 71χρονος σοσιαλδημοκράτης Heinz Fischer (υποστηρίχθηκε από τα μεγάλα αστικά κόμματα εξουσίας αλλά και την αριστερά που δεν κατέβασε υποψήφιο), με ποσοστό 78,9% και καταμετρημένο το 82,6% των ψήφων. Το Κόμμα της Ελευθερίας, παραμένει ένας ισχυρός ρυθμιστής, αν και «πλαγιοκοπήθηκε» από το μικρό υπερσυντηρητικό Χριστιανικό Κόμμα, ο υποψήφιος του οποίου Rudolf Gehring, συγκέντρωσε ποσοστό που φαίνεται να υπερβαίνει το 5,5%. Η συμμετοχή ανήλθε στο 49%, αναδεικνύοντας το χαμηλό ενδιαφέρον των πολιτών για την αναμέτρηση.
Το μεγάλο στοίχημα για το Κόμμα της Ελευθερίας είναι οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση του ερχόμενου Οκτωβρίου, καθώς υποψήφιος δήμαρχος Βιέννης θα είναι ο ίδιος ο ηγέτης του Heinz-Christian Strache.

διαβάστε εδώ την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Strache στον "ΕΚ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: