Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Συνεργάτες φαρμακοβιομηχανιών οι σύμβουλοι του ΠΟΥ για την πανδημία

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Ο οργανισμός γνώριζε αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ αυτές τις οικονομικές σχέσεις
Οι τεχνοκράτες που συμβούλεψαν μέσω εκθέσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τις κυβερνήσεις να αγοράσουν εμβόλια για να καταπολεμήσουν την πανδημία της γρίπης, είχαν οικονομικές σχέσεις με τις φαρμακευτικές βιομηχανίες. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Έρευνα του British Medical Journal και της βρετανικής ΜΚΟ Bureau of Investigative Journalism εμφανίζει ότι οι οδηγίες που εκδόθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2004, συγγράφηκαν από τρεις επιστήμονες που είχαν στο παρελθόν αποζημιωθεί για άλλες εργασίες τους από τη Roche, που παρασκεύασε το Tamiflu και την GlaxoSmithKline (GSK), που παρασκεύασε το Relenza.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι φαρμακευτικές εταιρείες αποταμίευσαν περισσότερα από 7 δισ. δολάρια από φάρμακα που αγόρασαν οι κυβερνήσεις.
Η Βρετανία που δαπάνησε περίπου 1 δισ. στερλίνες για αγορά φαρμάκων και εμβολίων, διεξαγάγει τώρα έρευνα για το κόστος της κίνησης αυτής στους φορολογούμενους. Η Ελλάδα παρήγγειλε περίπου 8 εκατ. δόσεις εμβολίων ύψους 60 εκατ. ευρώ. Ορισμένες χώρες, όπως η Πολωνία, αρνήθηκαν ωστόσο να συμμετάσχουν στην πανικόβλητη αγορά φαρμάκων και εμβολίων όταν ο ΠΟΥ ανακοίνωσε το ξέσπασμα της νέας γρίπης πριν ένα χρόνο.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει καταθέσει μια καταδικαστική έκθεση για το πώς η έλλειψη διαφάνειας στην λήψη αποφάσεων, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον προγραμματισμό για τις πανδημίες.
Παρόλο που οι επιστήμονες δεν απέκρυψαν ποτέ τους οικονομικούς και επαγγελματικούς τους δεσμούς με τη βιομηχανία, δηλώνοντας ανοιχτά ότι συμμετείχαν σε έρευνες και σεμινάρια των εταιρειών, ο ΠΟΕ δεν αποκάλυψε ποτέ επισήμως αυτές τις σχέσεις στην εξαμηνιαία έκθεση του 2004.
Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια: