Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Το τίμημα της πολιτικής δουλοπρέπειας...!

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Όταν αυτός ο λαός, ή τουλάχιστον ένα μεγάλο του κομμάτι, τύλιγε στο απερίσκεπτο χέρι του το ψηφοδέλτιο της ντροπής, κάποιοι από αυτούς πίστευαν πως την επαύριον ίσως και να τους …ευγνωμονεί ο τόπος για την ολέθρια επιλογή τους.
Κάποιοι άλλοι, εγκλωβισμένοι στη λογική του προσωπικού βολέματος, πίστεψαν πως ήρθε η ώρα να εξαργυρώσουν την απερίσκεπτη πολιτική τους δουλοπρέπεια με την πολυπόθητη θεσούλα που θα τους μετέτρεπε σε μίνι εξουσιαστές χωρίς σκοτούρες και ανασφάλειες για το μέλλον.
Σήμερα τόσο οι μεν όσο και οι δε ξέρουν, πως ο «λαγός» που έβγαλε η κάλπη, δε συνιστά υπεύθυνη κυβέρνηση που νοιάζεται, ούτε για το μέλλον του τόπου ούτε και για την προοπτική αυτού του λαού.
Το τίμημα της πολιτικής τους απερισκεψίας και δουλοπρέπειας ήταν βαρύ και οι συνέπειές του εφιαλτικές για την ίδια τη χώρα.
Τώρα όλοι ξέρουν πως από αυτές τις εκλογές, αυτό που αναδείχτηκε δεν είναι μια υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση, αλλά μια συμμορία θεσμοθετημένων πλιατσικολόγων, που έβαλε στο στόχαστρο τον ιδρώτα των εργαζομένων, τα στοιχειώδη τους δικαιώματα, και την ίδια την προοπτική της Ελληνικής κοινωνίας σε τελευταία ανάλυση...
Αυτό που ανέδειξε η πολιτική δουλοπρέπεια των κοψοχέρηδων, δε συνιστά μια υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, αλλά έναν επικίνδυνο θίασο αφηνιασμένων επιδρομέων που εδώ κι ένα χρόνο συμπεριφέρονται ως ντοπαρισμένα πρεζόνια αναζητώντας παντού χρήμα, πλιατσικολογώντας στη ζωή, στο μεροκάματο και στην πατρίδα μας την ίδια.
Πρόκειται για μια αδίστακτη και επικίνδυνη παρέα εγκάθετων τσιρακιών της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της δικτατορίας των τραπεζιτών, που επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν για λογαριασμό τους ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε.
Αυτός ο θίασος…
Δε νοιάζεται για το μέλλον του τόπου.
Δε τον ενδιαφέρει η σωτηρία της πατρίδας όπως υποκριτικά και θρασύτατα ισχυρίζεται.
Γιατί σωτηρία αυτής της πατρίδας, δεν μπορεί να υπάρξει με έναν λαό καταδικασμένο στη δυστυχία και τη μιζέρια. Δεν μπορεί να υπάρξει με την εκχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας σήμερα, και την αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας αύριο.
Read more...

H Γερμανία αναγνωρίζει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”...!

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Έτσι είναι οι σύμμαχοι και...προστάτες!
Έμμεσα βέβαια, αλλά επίσημα, σε νόμο της Γερμανικής Βουλής
Μέχρι σήμερα στη Γερμανική νομοθεσία η FYROM, αναφέρεται ως “ehemaligen jugoslawischen Republik Mazedonien” και η Κυβέρνησή της Regierung der ehemaligen jugoslawischen Republik Mazedonien.
Σε νόμο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Γερμανικό ΦΕΚ (17/1944/7-6-2010), και αφορά “σύμβαση αποφυγής διπλής φορολόγησης”, τα Σκόπια αποκαλούνται σε πολλά σημεία Republic Mazedonien (χρησιμοποιούνται αυτούσια κομμάτια από τη FYROMιανή νομοθεσία και αλληλογραφία μεταξύ των δύο χωρών), ενώ...αποφεύγεται επιμελώς η χρήση συντόμευσης για τη χώρα ή το σύνηθες “Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ” και παντού βλέπουμε τη χρήση της φράσης “mazedonischen Regierung” (“Μακεδονική Κυβέρνηση”).
Ακόμη και ο σημαντικότερος εταίρος μας λοιπόν, δεν θέλει να χαλάσει τις καρδιές των Σκοπιανών, γράφοντας συνεχώς “μεταξύ της Δημοκρατίας της Γερμανίας και της Μακεδονικής κυβέρνησης
Πηγή
Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια: