Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Το ελληνικό ιερατείο του νέο – οθωμανισμού!

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Ούτε οι χαρακτηρισμοί των Αμερικανών διπλωματών για την επικινδυνότητα του νέο - οθωμανικού πολιτικού προγράμματος της Τουρκίας (ανέφεραν ότι ο αρχιτέκτονας του νέο – οθωμανισμού, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είναι «εξαιρετικά επικίνδυνους) δεν πτοούν εκείνους που στο εσωτερικό της Ελλάδας αναδεικνύουν με υπερβολικό τρόπο τις «αναπτυξιακές δυνατότητες» της Τουρκίας» και εκθειάζουν το «τουρκικό μοντέλο» σε όλη του την έκταση.
Εγχώριοι πολιτικοί κύκλοι και mediaκά συγκροτήματα δεν διστάζουν με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται να εκφραστούν για την γοητεία που τους προκαλεί το τουρκικό μοντέλο, είτε αφορά στην οικονομία, είτε στην ανάπτυξη, είτε στην δήθεν προσπάθεια χαλάρωσης των αυταρχικών δομών του τουρκικού κράτους, είτε στην γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας.
Στέλεχος ενός εκ των μεγαλυτέρων εκδοτικών συγκροτημάτων της χώρας έλεγε σε ιδιωτική συζήτηση πριν από λίγο καιρό ότι «έχουμε γεμίσει νέο – οθωμανούς στο χώρο μας». Και πώς να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν αν και μέχρι πρότινος ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικής διαχείρισης και διακίνησης ιδεών λάνσαρε την αναγκαιότητα προσαρμοστικότητας της ελληνικής οικονομίας στο Σκανδιναβικό, στο Φινλανδικό ή σε όποιο άλλο μοντέλο, ενώ σήμερα ως απόλυτο παράδειγμα το οποίο πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα παρουσιάζεται εκείνο της Τουρκίας. Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια: