Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

17/2/2011 Επέτειος της Αυτονομίας Β.Ηπείρου. ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Η Ελληνική Κυβέρνηση ανακαλεί τον Πρόξενό μας στην Κορυτσά

17 Φεβρουαρίου 1914:
Οι Βορειοηπειρώτες με πρωτοστάτες τους 3 μητροπολίτες της Ηπείρου (Δρυϊνουπόλεως Βασίλειος, Κορυτσάς Γερμανός και Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδων)
την Αυτονομία της Β.Ηπείρου και ξεκινούν ένοπλο αγώνα.


Η Ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο δεν συμπαραστέκεται στον αγώνα τους αλλά αποσύρει όλα τα στρατεύματα αλλά κ τον ελληνικό στόλο από την περιοχή.


Στο πλευρό των μαχομένων βορειοηπειρωτών αδέρφια εθελοντές από την Κύπρο και από την Κρήτη που σπεύδουν να πολεμήσουν και να θυσιαστούν.
Αδέρφια που ρέει μέσα τους ΕΛΛΗΝΙΚΟ αίμα.17 Φεβρουαρίου 2011.

Η Ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζει ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ:
Αντιγράφουμε από Δ.Τ. της ΣΦΕΒΑ:

Αιδώς Αργείοι! Η Ελληνική Κυβέρνηση ανακαλεί τον Πρόξενό μας στην Κορυτσά Θεόδωρο Οικονόμου

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η Ελληνική Κυβέρνηση ανακαλεί τον Πρόξενό μας στην Κορυτσά Θεόδωρο Οικονόμου – Καμαρινό. Έγκλημά του, οι πρόσφατες εθνοπρεπείς του δηλώσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας.

Ο Έλληνας Πρόξενος, διατύπωσε αυτονόητες ιστορικές αλήθειες, οι οποίες ενόχλησαν εκτός από την Αλβανική πλευρά και την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ερωτούμε τους αρμοδίους. Σε τι διαφωνούν με τα διατυπωθέντα από τον Πρόξενό μας ;

Μήπως οι Κορυτσαίοι δεν είναι Έλληνες ;

Μήπως οι Βορειοηπειρώτες δεν έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού στην επικείμενη Απογραφή ;

Αμφισβητείται μήπως η Ελληνική Εθνική Καταγωγή των Βλάχων ;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνονται από τη ματωμένη ιστορική πορεία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και δεν περνούν μέσα από το παραμορφωτικό φίλτρο μιας ενδοτικής πολιτικής.

Ως Σ.Φ.Ε.Β.Α. και ΠΑ.ΣΥ.Β.Α. απευθύνουμε στο Θεόδωρο Οικονόμου θερμό εθνικό χαιρετισμό. Η Ελληνική Κυβέρνηση ας αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Το Κ. Δ. Σ. της Σ.Φ.Ε.Β.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: