Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012


Στη δική μας πατρίδα:
-Οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι ,χαμογελαστοί ,ευγενικοί δεν είναι απρόσιτοι ,αγενείς, κατηφείς!
 
Τα παιδιά παίζουν στις αλάνες και στα πάρκα ποδόσφαιρο και πετροπόλεμο , και όχι στα pc και στα playstation! Δεν αρχίζουν απο τα 10 να χτίζουν μια "καριέρα" δεν είναι "φύτουλες", ούτε ψευτομαγκάκια, είναι παιδιά που έχουν ακόμα την αθωότητα της παιδικής ηλικίας!
 
-Δεν υπάρχουν πόλεις-τέρατα ούτε σπίτια κλουβιά φυλακών, όπου οι άνθρωποι, στοιβάζονται σαν κρατούμενοι( γιατί αυτό είναι), οι άνθρωποι δεν είναι κλειστοί ,ούτε φοβισμένοι ,ούτε ατομιστές, γιατί στην δική μας πατρίδα υπάρχουν γειτονιές, κοινότητες όπου οι άνθρωποι νοιάζονται ο ένας για τον άλλον , βοηθούν ο ένας τον άλλο, χαίρονται και γλεντούν μαζί!
 
-Ο άντρας είναι ο βασιλιάς του σπιτιού και η γυναίκα η βασίλλισα, δεν είναι δύο εγωιστές καρριεριστές που απλά αποφάσισαν να συμβιώσουν μαζί και στο τέλος ή αποδέχονται ό,τι απλά μένουν μαζί απο συνήθεια, και ή χωρίζουν ή απλά παραμένουν μαζί (κερατώνοντας ο ένας τον άλλο) επειδή έτσι το προστάζουν οι κοινωνικές συμβάσεις!
 
-Οι άνθρωποι επικοινωνούν δια ζώσης, φλερτάρουν δια ζώσης και όχι στα διάφορα social networks ,υπάρχουν πραγματικές φιλίες και έρωτες και όχι μόνο σχέσεις συμφέροντος!
 
-Υπάρχει ιεραρχία φυσική ,όπου ο καθένας τοποθετείται στη θέση που του αρμόζει ανάλογα με τις ικανότητες του, τα ταλέντα του, την προσφορά του και το ήθος του. Ύπαρχουν ίσες ευκαιρίες και ισονομία για όλους ,όχι όμως και ισοπεδωτική "ισότητα"!
 
-Υπάρχει σεβασμός των πολιτών προς την ηγεσία και το αντίστροφο, αφού υπάρχουν ηγέτες (και όχι εξιυσιαστές ή απλά διαχειριστές ενός φαύλου συστήματος) που διοικούν με το παραδείγμα τους , δίνουν όραμα και πάνω από όλα οι άρχοντες έχουν υποχρεώσεις και καθήκοντα και όχι "δικαιώματα"!
 
-Υπάρχουν πολίτες που ενδιαφέροντε για την κοινότητα και όχι μικρόψυχοι ,εγωκεντρικοί ιδιώτες !
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: