Δευτέρα 9 Απριλίου 2012


Τι σας συνέβη κ. Καρατζαφέρη;

UDemand Προσεγγίσεις!!
Γράφει ο Διπλωματικός,
Πρέπει να σας ομολογήσω ότι, ως πολιτικός επιστήμονας, παρακολουθώ την πορεία σας εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να είμαι οπαδός σας (ούτε κάποιου άλλου κόμματος βέβαια) αλλά εκτιμούσα και εσάς και τις ιδέες σας.
Εδώ και τρία χρόνια είχατε ανέβει στις δημοσκοπήσεις ως κόμμα άλλα και σαν ο πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός, είχατε φτιάξει μια δυνατή ομάδα νέων ανθρώπων που “πετούσε”, είχατε πιάσει τον παλμό και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας πολύ πριν τα αγγίξουν οι συνάδελφοί σας, είχατε τις πιο πρωτότυπες ιδέες για την ελληνική οικονομία, σαν ρήτορας δεν συγκρινόσασταν με κανέναν Έλληνα πολιτικό, οι New York Times σας είχαν ανακηρύξει σαν έναν από τους καλύτερους ρήτορες της Ε.Ε., ο Βενιζέλος φαίνονταν νάνος μπροστά σας, είχατε ένα μυαλό ξυράφι που γεννούσε συνεχώς ιδέες για την πατρίδα, για τους Έλληνες, για την οικονομία, για την αξιοπρέπειά μας, εάν συνεχίζατε με τους ίδιους ρυθμούς σήμερα θα ήσασταν πρώτο κόμμα. Και σας κατάντησαν σήμερα να δίνετε απολογητική συνέντευξη στην… κυρία Στάη.

Σας είδα σε αυτή τη συνέντευξη  και σας λυπήθηκα. Χασκογελούσε η κυρία κοιτάζοντας πονηρούτσικα έναν δημοσιογράφο που είχε μαζί της (αντίθετα ο Κύρτσος αισθανόταν πολύ άσχημα και δεν μιλούσε σχεδόν καθόλου). Είναι από τις στιγμές που βλέπεις τέτοιους δημοσιογράφους στην κρατική τηλεόραση και λυπάσαι που γεννήθηκες Έλληνας.
Αναρωτήθηκα τι σας συνέβη και η κυρία αυτή είχε την ευκαιρία να κάνει ένα τόσο απαξιωτικό παιχνίδι μαζί σας με τα γνωστά ειρωνικά χαμόγελα που διαθέτει σε αφθονία.
Δεν περιμένω απάντηση από εσάς. Θα κάνω εγώ τον απολογισμό για τα λάθη σας, έτσι όπως τα βίωσα, μιλώντας βέβαια υποκειμενικά…
Το πρώτο θανάσιμο λάθος της καριέρας σας
Πριν μερικά χρόνια εγκαταλείψατε τον πατριωτικό λόγο και την ίδια περίοδο πήρατε στο κόμμα σας την κ. Νίκη Τζαβέλα. Τι σύμπτωση!  Ο Κακαουνάκης είχε δώσει στη δημοσιότητα όλο το ιστορικό της κυρίας, αυτό έφτανε για να “ψυλλιαστούν” σχεδόν όλοι.
Γιατί το κάνατε αυτό; Θα σας πω βέβαια για να μην νομίζετε ότι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο. Γιατί κάποιοι σας ψιθύρισαν ότι πρέπει να συμβιβαστείτε με το διεθνές οικονομικό-εβραϊκό κατεστημένο αφού έχετε τέτοια άνοδο που πιθανολογεί ακόμα και την πρωθυπουργοποίησή σας.
Η κ. Τζαβέλα θα ήταν το ενδιάμεσο, σας σύστησε πράγματι στο οικονομικό-εβραϊκό κατεστημένο αλλά αυτοί δεν πίστεψαν ούτε λέξη από αυτά που λέγατε.
Στη συνέχεια φλερτάρατε με τον Ψινάκη για να κατέβει με το κόμμα σας! Εάν δεν είχαν αντισταθεί μερικά από τα παιδιά σας θα τον είχατε πάρει στο κόμμα σας. Γιατί άραγε, τι τον θέλατε; Να λέει εξυπναδούλες και να διασκεδάζει τον κόσμο σας;
Με αυτές τις κινήσεις είχατε ολοκληρώσει το πρώτο θανάσιμο λάθος της καριέρας σας.
Από εκείνη την ώρα και μετά, οι οπαδοί σας πάγωσαν, αλλά σκέφτηκαν πως μπορεί να κάνετε μια κίνηση ελιγμού ώστε να πάρετε ψήφους, μετά να πάρετε την εξουσία και τέλος να επανέλθετε και να εφαρμόσετε τις ιδέες σας… και περίμεναν. Ο Ανδρέας -ο μεγαλύτερος  πολιτικός κωλοτούμπας με το «έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο»  -δούλεψε αριστοτεχνικά για τα προσωπικά του συμφέροντα και έγινε.. εθνικός ήρωας! Εσείς κάνατε πολύ μικρότερη κωλοτούμπα και είμαι βέβαιος πως μπορούσατε, όπως υποστηρίζατε, να τα δώσετε όλα στην πατρίδα, όμως τα παπαγαλάκια σας έβαλαν στο στόχαστρο και στη συνέχεια στην αγχόνη. Οι Έλληνες άλλωστε διαχρονικά έχουν ειδικότητα στο να σκοτώνουν τους πραγματικούς πατριώτες.
Το δεύτερο θανάσιμο λάθος σας
Τα τελευταία δύο χρόνια το κύριο επιχείρημά σας ήταν ότι μόνο με εθνική σύμπραξη (και των πέντε κομμάτων) θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από το αδιέξοδο.
Πηγαίνοντας όλοι μαζί να διαπραγματευτείτε με την Μέρκελ και το Σαρκοζί χτυπώντας τη γροθιά στο τραπέζι και απαιτώντας πίσω τα κλοπιμαία, αρνούμενοι τα απεχθή χρέη από την διαφορά του επιτοκίου (η Γερμανία δανείζονταν με 1% και μας δάνειζε με 4%)  και με αίτημα μία περίοδο χάριτος ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την ανάπτυξη. Αυτή θα ήταν μια καταπληκτική λύση εάν την υιοθετούσαν όλα τα κόμματα. Η δύναμη του επιχειρήματος ήταν στο «πάμε όλοι μαζί» . Δυστυχώς το εγκαταλείψατε κάνοντας το μεγαλύτερο πολιτικό σας σφάλμα.
Εγκαταλείψατε την ιδέα της διαπραγμάτευσης και με τους πέντε αρχηγούς και προφανώς σας έπεισαν να πάτε με τους άλλους δύο τους πιο αδύναμους. Και ας υπάρχει και ένας τεχνοκράτης που να ηγείται. Τεράστιο λάθος σας. Ξέρετε γιατί; Γιατί θολώσατε από την γρήγορη επιτυχία και πέσατε στην παγίδα που σας έστησαν. Συμπράξατε με τους δυο άλλους αδύναμους και άβουλους που δεν τολμούσαν όχι να πάνε στη Μέρκελ και να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι αλλά ούτε καν να παρακάμψουν τον Τόμσεν. Η αποτυχία ήταν εξαρχής βέβαιη.
Η δική σας ρητορική ήταν “η ισχύς εν τη ενώσει” ώστε να κερδίσει η πατρίδα, για τους άλλους δύο “η αντιπαράθεση” ώστε να επιβιώσουν προσωπικά.
Βέβαια ερμηνεύω αυθαίρετα την σκέψη σας και τις επιθυμίες σας.
Βιαζόσασταν να γίνετε πρωθυπουργός, είχαν πάρει τα μυαλά σας αέρα, παρά το ότι δηλώνατε σε όλους τους τόνους ότι δεν ενδιαφέρεσθε για την καρέκλα. Είμαι βέβαιος ότι σκεφτόσασταν συχνά ότι σύντομα θα πάρετε στα χέρια σας ολόκληρη τη ΝΔ. Ο Αντώνης ήταν μια χαψιά για σας, να όμως που τα κατευθυνόμενα παπαγαλάκια ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα λάθη και αποδομούν όποιον σηκώσει κεφάλι ενάντια στα διεθνή οικονομικά συμφέροντα.
Το έκαναν πολύ έξυπνα να φαίνεται ότι κι εσείς ήσασταν ένας από τα ίδια και ενδιαφερόσασταν πρωτίστως για την καρέκλα και ξαφνικά χάσατε όλα τα δυνατά χαρτιά σας και μαζί δύο από τα πιο δυνατά παιδιά σας.
Να σας καταμετρήσω μερικούς ακόμη λανθασμένους χειρισμούς σας;
1. λανθασμένος χειρισμός του Βορίδη
2. λανθασμένες επιλογές στις αυτοδιοικητικές εκλογές
α.Ο Βορίδης σαν περιφερειάρχης Αττικής θα είχε σαρώσει, θα είχε πάρει την περιφέρεια, δεν τον χρησιμοποιήσατε
β.Ο Άδωνις Γεωργιάδης σαν αντίπαλος του άγνωστου και άχρωμου Καμίνη στην Αθήνα θα είχε κερδίσει το Δήμο λόγω του μεταναστευτικού και μόνο
γ.Ο Βελόπουλος σαν υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είχε σαρώσει κι αυτός αφήνοντας παρασάγγας πίσω τον κουρασμένο Μπουταρη. Αντιθέτως βάλατε τον Βελόπουλο εναντίον του Ψωμιάδη που θα έπρεπε να είναι αδελφή ψυχή!
Και θα είχατε μια ομάδα που θα πέταγε με όλα τα εχέγγυα για μια πατριωτική παράταξη στην κεντρική πολιτική σκηνή που δεν θα άφηνε χώρο ούτε για τη Χρυσή Αυγή ούτε για τον Καμμένο.
Είναι δυνατόν κάποιος να πιστέψει ότι δεν εκτιμήσατε σωστά την κατάσταση;
Σας έλειψε ξαφνικά η ικανότητα να έχετε διορατικότητα; Όχι βεβαία, απλώς φοβηθήκατε μήπως τα παιδάκια πετάξουν μόνα τους και σας εγκαταλείψουν.
Τα σφάλματά σας έγιναν μέσα σε ένα εσωτερικό πεδίο ανασφάλειας και συγχρόνως κακώς εννοούμενης αυτάρκειας, στηριχθήκατε αποκλειστικά στο μυαλό σας και εγκαταλείψατε την ψυχή σας και το πάθος σας για την πατρίδα. Αυτό πληρώνετε σήμερα κ. Καρατζαφέρη, ώστε ακόμα και η γνωστή μας δημοσιογράφος «στιλέτο» να κάνει παιχνίδι σε βάρος σας.
Ήσασταν ένα πολιτικό κεφάλαιο για την πατρίδα που το είχατε χτίσει πετραδάκι πετραδάκι και ξαφνικά όλα ήρθαν ανάποδα από κάποια μικρά λάθη σας που τα μεγαλοποίησαν τα κατευθυνόμενα παπαγαλάκια και που δεν θα κόστιζαν τίποτα στον ελληνικό λαό, κόστισαν τόσο πολύ σε εσάς προσωπικά.
Γιατί αρκετοί πολιτικοί της τελευταίας τριακονταετίας ενώ έκαναν ασύλληπτες κωλοτούμπες, όχι μόνο δεν βούλιαξαν αλλά στάθηκαν στην επιφάνεια παρά το γεγονός ότι οδήγησαν τον τόπο στο σημερινό αδιέξοδο και την καταστροφή; Γιατί απλούστατα αυτοί συμβιβάστηκαν με το διεθνές οικονομικό κατεστημένο πουλώντας κομμάτια της πατρίδας προκειμένου να κρατήσουν ολόκληρη την περιουσία τους.
Γιατί όμως εσάς δεν σας συγχώρεσε κανείς;
Εάν βρείτε απάντηση σε αυτό το σιβυλλικό ερώτημα, ίσως βρείτε και το κουράγιο να συνεχίσετε.
Σας το εύχομαι.
Ο Διπλωματικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: