Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

"Θα κάνουμε και πάλι λειτουργεία στην Αγία Σοφία"

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Αποφασισμένος να πραγματοποιήσει λειτουργία στην Αγία Σοφία εμφανίζεται ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός παράγοντας και πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας κ.Κρις Σπύρου.
Τα μέλη της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου, την πρώτη χριστιανική θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία, μετά από 557 χρόνια. Πριν από χρόνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μια ομάδα Αμερικανών πολιτών, οι περισσότεροι από αυτούς Ελληνορθόδοξοι, ίδρυσαν την Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας.

Η Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας, έτσι όπως είναι εγγεγραμμένη και αναγνωρισμένη από τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αποτελεί ένα θρησκευτικό, μη-κερδοσκοπικό οργανισμό.
Η αποστολή της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας είναι η αποκατάσταση του Μέγα Ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, στην αρχική υπόσταση ως ελεύθερη και λειτουργούσα Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.
Έτσι στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, εξ ονόματος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, ο Προέδρου της Κρις Σπύρου, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον ενημέρωσε ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα κατά την οποία είναι η γιορτή της Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, μια αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ενορίας θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη, με σκοπό την τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφία.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακηρύξει την Κωνσταντινούπολη ως «Πόλη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010». Εμείς, ως μέλη της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας πιστεύουμε πως η τέλεση της πρώτης χριστιανικής Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφία μετά από 557 χρόνια, αποτελεί τον πλέον κατάλληλο τρόπο για να ανακτήσουμε την θρησκευτική μας ταυτότητα και να αποτίσουμε φόρο τιμής στην παράδοση και στην προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά» δήλωσε ο κ.Σπύρου, καταλήγοντας : «Θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Σεπτεμβρίου με πνεύμα ειρήνης, και με απόλυτη επίγνωση των δικαιωμάτων μας ως πολιτών της Ευρώπης και του κόσμου.
Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια: