Σάββατο, 11 Απριλίου 2009

Για άτομο σε εντεταλμένη αποστολή κατηγορούν Παναγιώτη Μπάρκα οι Βορειοηπειρώτες

Οι προσπάθειες εξυγίανσης του πολιτικού και κοινωνικού
κλίματος στους κόλπους της Ελληνικής κοινότητας, με στόχο
την απόκτηση κοινοτικής συνοχής και ενιαίας έκφρασης, δεν
συνάδουν με υποκινούμενες λογικές, συμπεριφορές και
νοοτροπίες όπως του κ. Παναγιώτη Μπάρκα. Ο κύριος Μπάρκας εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να ανάγει τον εαυτό του σε παράγοντα, ενώ στην ουσία πρόκειται για άτομο σε εντεταλμένη αποστολή.
Η αποστολή του είναι όχι απλώς η αμφισβήτηση της πολιτικής ηγεσίας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας όπως αυτή εκφράζεται και διαμορφώνεται από το ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά κινείται ακόμη πιο επικίνδυνα σε βαθμό να εκδηλώνει θέσεις ανθελληνικές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι για την προαγωγή του σε Προϊστάμενο του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου κινητοποιήθηκε .όλος ο κρατικός μηχανισμός, επί μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να του εξασφαλίσουν ασφαλή πόστο για την διεκπεραίωση άλλων καθηκόντων. Οι θέσεις του στο θέμα του Ελληνισμού της Χιμάρας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ο ρόλος του στην υπόθεση των στρατιωτικών νεκροταφείων, δεν θα ήταν υπερβολή εάν χαρακτηρίζονταν ως προδοτικές. Η σύγχυση ωστόσο που προκαλεί το θάρρος και το θράσος συγκεκριμένου ανθρώπου στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι, η επίσημος Αθήνα τον περιθάλπει και επιβραβεύει, εφόσον ο συγκεκριμένος άνθρωπος, είναι ανταποκριτής κρατικών ΜΜΕ, όπως το Αθηναϊκό Πρακτορείο και η ΕΡΑ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ δεν θα πάψουν ούτε στιγμή να καταγγέλλουν ανάλογα φαινόμενα που στόχο έχουν τη διευκόλυνση μηχανισμών που αντιτίθενται στην εφαρμογή δικαιωμάτων και ελευθεριών για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα. Όσοι καπηλεύονται τα ευαίσθητα θέματα της ΕΕΜ, σε περιόδους μάλιστα κρίσιμες, δεν μπορούν πλέον να καλύπτονται με φύλλα συκής.

Αυτά αναφέρει χτεσινό δελτίο τύπου του κόμματος της Ομόνοιας. Ελπίζουμε να κινητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να δωθεί επίσημη απάντηση. Σε αντίθετη περίπτωση η σιωπή θα θεωρηθεί ενοχή.

http://egersis.blogspot.com/2009/04/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: